واکنش ترکیه به احتمال تحریم‌ اروپا-راهبرد معاصر
مصر خواستار انتخاب رئیس‌جمهور برای لبنان با اجماع ملی شد لاوروف: ناتو قصد کنترل بر جهان را دارد پارلمان لبنان: طی ساعت‌ها یا روز‌های آتی ممکن است توافق آتش‌بس اعلام شود. کاخ سفید: اوکراین اجازه استفاده از موشک‌های «اتکمز» را در کورسک دارد کاخ سفید: پیشرفتی در آتش‌بس لبنان وجود ندارد که بتوان در مورد آن صحبت کرد ۱۷ نفر در واژگونی اتوبوس در برزیل کشته شدند استعفای رئیس ستاد تیپ گولانی ارتش رژیم صهیونیستی حزب الله فرمانده تیپ گولانی را برای همیشه خانه‌نشین کرد جزئیات توافق جامع همکاری میان ایران و روسیه وزیر خارجه هند: با ایران و اسرائیل برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها در ارتباط هستیم بازدید سفیر ایران در عراق از قبیله «آل عیسی الطائی» آکسیوس: اسرائیل و لبنان بر سر مفاد آتش بس به توافق رسیدند سی‌ان‌ان: نتانیاهو در اصل توافق آتش بس با حزب الله موافقت کرد امانی، سفیر ایران در لبنان: روز گذشته برای صهیونیست‌ها بسیار دردناک بود عربستان در تدارک عمره ۳۰ میلیونی رمضان

واکنش ترکیه به احتمال تحریم‌ اروپا

وزارت خارجه ترکیه با رد تصمیم اتحادیه اروپا برای اعمال تحریم علیه این کشور، اعلام کرد این محدودیت‌ها تاثیری بری حفاری‌های آنکارا در شرق دریای مدیترانه ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۶ - ۲۵ تير ۱۳۹۸ - 2019 July 16
کد خبر: ۱۶۵۲۲

به گزارش راهبرد معاصر؛  بعد از اجماع نظر شورای وزیران اتحادیه اروپا برای اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه ترکیه به بهانه حفاری‌های نفتی و گازی این کشور در شرق دریای مدیترانه، دولت ترکیه به این مسئله واکنش نشان داد.

 

وزارت خارجه ترکیه امروز (سه‌شنبه) با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد، تصمیم اتحادیه اروپا برای اعمال محدودیت روی منابع مالی و شرکت‌های همکار با ترکیه در حفاری میادین نفتی و گازی در نزدیکی قبرس تاثیری بر عزم آنکارا برای تداوم فعالیت‌ها جهت تامین انرژی خود در منطقه ندارد.

 

به نوشته رویترز، در این بیانیه آمده است: «نام نبردن اتحادیه اروپا از بخش ترکیه‌ای قبرس در تصمیمات خود، نشان می‌دهد که چه میزان این سازمان در موضوع قبرس جانبدارانه و جناحی عمل می‌کند».

 

اتحادیه اروپا روز گذشته در مرحله مقدماتی تعیین تحریم‌ها علیه ترکیه، مذاکرات بر سر «توافق فراگیر حمل‌ونقل هوایی» را تعلیق کرده و توافق کرد تا نشست‌های آتی شورای تجمیعی اروپا-ترکیه و مذاکرات عالی‌رتبه درخصوص روابط دوجانبه را فعلا برگزار نکند.

 

شورای وزیران اروپا همچنین پیشنهاد کرد که کمک مالی سال 2020 به ترکیه برای دوران «ماقبل الحاق» به اتحادیه اروپا کاهش بیابد و از «بانک سرمایه‌گذاری اروپا» خواستند که در فعالیت‌های وامی خود در ترکیه تجدید نظر کند.

 

سران اتحادیه اروپا در ژوئن (خرداد) نیز به ترکیه برای خاتمه دادن به حفاری در آب‌های اطراف قبرس هشدار داده بودند. اتحادیه اروپا ضمن هشدار به ترکیه در خصوص اعزام کشتی‌های حفاری به آبهای اطراف قبرس، این اقدام را نقض حاکمیت این کشور اروپایی خواند.

 

ترکیه در روزهای گذشته دومین کشتی حفاری به نام «یاووز» را وارد آب‌های قبرس کرد. نخستین کشتی حفاری به نام «فاتح» ترکیه اوایل ماه می (خرداد) وارد سواحل غربی قبرس شد و قبرس نیز برای خدمه این کشتی حکم بازداشت صادر کرد.

 

منبع: فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار